~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά από το Καπανδρίτι ως την Ραφήνα,που έδειξαν πολιτικό και κοινωνικό ήθος, σε δύσκολους γι' αυτά καιρούς, δείχνοντας έμπρακτα το δρόμο στις τοπικές κοινωνίες

Periklis Vyltaniwtis
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ


Αν γνώριζαν οι Αθηναίοι το 490 π.χ. ότι οι σύγχρονοι τους θα δημιουργούσαν χωματερές δέκα μόλις χιλιόμετρα από το χώρο που έχυσαν το αίμα τους, θα σηκώνονταν από τους τάφους τους για να κυνηγήσουν τους νέους εχθρούς, τους ντόπιους εχθρούς.

Ευτυχώς οι νέοι του τόπου τιμώντας τον τόπο καταγωγής τους έκαναν το μνημείο τους, τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων, αρχή της πιο τίμιας και ειρηνικής πορείας που έχει γίνει ποτέ από κατοίκους αυτού του τόπου, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το μέλλον τους. 
Συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά από το Καπανδρίτι ως την Ραφήνα,που έδειξαν πολιτικό και κοινωνικό ήθος, σε δύσκολους γι' αυτά καιρούς, δείχνοντας έμπρακτα το δρόμο στις τοπικές κοινωνίες.
Η σκυτάλη περνάει σ' όλους εμάς, τους ενήλικες, που ξυπνήσαμε πλέον από το όνειρο της καλής χωματερής. Όλου του είδους οι χωματερές, όπως κι αν τις ονομάσουν οι sic καρεκλοκένταυροι, δεν είναι παρά εστίες μόλυνσης, χρόνιες πληγές στο περιβάλλον. 
Ο τόπος μας αξίζει καλύτερη μοίρα απ' αυτή που διάλεξαν οι κάθε λογής πολιτικάντηδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου