~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ(ΦΕΚ341/2014)!!!


Kostas Boutsikos
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ(ΦΕΚ341/2014)!!!!


Η προηγούμενη δημοτική αρχή πανηγύριζε, γιατί κατάφερε να εντάξει στο σχέδιο την περιοχή της παραλίας Μαραθώνα, μετά από τόσα χρόνια. Ίσως επειδή κανένας δήμαρχος, τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν είχε κατορθώσει ποτέ να εντάξει στο σχέδιο κάποια περιοχή, ένοιωθαν δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, άκρως ευτυχισμένοι!
Εδώ όμως μιλάμε για το κωμικοτραγικό της υπόθεσης ,που ενώ νομίζουν όλοι, ότι η παραλία Μαραθώνα έχει σχέδιο, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να οικοδομήσουν, γιατί απλούστατα οι περιορισμοί που υπάρχουν καθιστούν αδύνατη την οικοδόμηση των ιδιοκτησιών πριν από την κύρωση της πράξης εφαρμογής, η οποία επιβάλλεται να τελειώσει χθες!!! Άρα η σημερινή δημοτική αρχή, που προς το παρόν έχει δείξει αντανακλαστικά χελώνας!!, θα πρέπει να δράσει άμεσα. 
Το πόσο επιπόλαια έχει γίνει αυτή η ένταξη, θα φανεί και μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής γιατί σε πολλές περιοχές απαιτούνται έργα υποδομών μεγάλου κόστους, τα όποια είναι απαιτητά προκειμένου να μπορούν να οικοδομήσουν οι άτυχοι ιδιοκτήτες!
Έρχομαι τώρα στο κερασάκι της τούρτας, που όταν ο ζαχαροπλάστης είναι άσχετος, όσο και να θέλει, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Λόγω όλων αυτών των προβλημάτων, εύχομαι να μην έχει προβεί κάποιος, σε διαδικασία ακύρωσης της ένταξης προς το συμβούλιο της επικρατείας και όλη αυτή η διαδικασία μείνει στην ιστορία! Εδώ χρειάζεται δήμος με γνώσεις και με διάθεση να σώζει και όχι να αδιαφορεί.

Υ.Σ. Στην Νέα Μάκρη έχουμε πολύ άσχημη εμπειρία από ακυρώσεις σχεδίων, λογω ολιγωριών των δημάρχων μας!! Οι Μαραθωνίτες βέβαια ,ζουν το όνειρο τους με την ένταξη της παραλίας, που είναι η πρώτη στην τρισχιλιόχρονη τους πορεία!! Αλήθεια, οι προηγούμενοι δήμαρχοι του Μαραθώνα θα είχαν πάρει διαζύγιο με τέτοιες λέξεις! Δεν μιλώ για Βαρνάβα και Γραμματικό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου