~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

¨Έντεκα (11) χρόνια μετά την τραγωδία του «Ήλιος»

Συναισθηματική φόρτιση ......


Σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα τελέστηκε την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «ΗΛΙΟΣ» στο Γραμματικό, στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου.

Έντεκα χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα, συγγενείς και φίλοι των 121 θυμάτων (115 επιβατών και 6 μελών του πληρώματος) βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας που χτίστηκε στον τόπο του δυστυχήματος στη μνήμη τους, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα.
Στο ενδέκατο αυτό μνημόσυνο χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς π. Νικάνωρ Καραγιάννης. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, τελέσθηκε τρισάγιο στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.
Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος και εκπρόσωποι του Δήμου Μαραθώνα.
Το Boeing 737-31S των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways που εκτελούσε την πτήση 522 από την Λάρνακα της Κύπρου με προορισμό την Πράγα (Τσεχία) με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005 στις 12:04 στο Γραμματικό Αττικής, οδηγώντας στον θάνατο 121 ανθρώπους.

______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου