~

............................................... "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του "Δήμος Μαραθώνος" ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την "Μάχη του Μαραθώνα" ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών.
Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις "Προβάλινθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Προβάλινθος" και "Τρικόρυθος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τρικόρυθος" οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την "Τετράπολη (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Τετράπολη" της Αττικής. Από το Μαραθώνα προέρχονται οι όροι "Μαραθωνοδρόμος (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" "Μαραθωνοδρόμος" και "Μαραθώνιος"
"Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια".

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΜΑΡΑΘΩΝΑ


   Δημότες  του Μαραθώνα, φίλοι και φίλες.

Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Μια κυβέρνηση κοτζαμπάσηδων που λεηλάτησε τον τόπο για χρόνια, τώρα εκτελεί χρέη φοροεισπράκτορα για την σουλτάνα του Βερολίνου.
Κάθε μέρα αυξάνει τον κεφαλικό φόρο, καταδικάζοντας τους νέους σε ανεργία, μετανάστευση, υπογεννητικότητα. Χαρίζει στα "τιμημένα γηρατειά" πείνα και σύντομο θάνατο. Τώρα, ετοιμάζεται να επιτεθεί και στο τελευταίο προπύργιο του πολίτη. Στο σπίτι που μόχθησε μια ζωή για να το αποκτήσει, που το ονειρεύτηκε μια ζωή σαν έσχατη ασφάλεια γι' αυτόν και τα παιδιά του.
ΑΥΤΟ πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ! Και πρέπει ν' αρχίσουμε από τον Δήμο μας. Και πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες και να αγωνιστούμε.
Γιατί πολιτική είναι η ζωή μας, είναι το νερό που πίνουμε, η πόλη που ζούμε, τα σχολεία μας, η θάλασσα που κολυμπάμε, ο πολιτισμός μας.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ξεκινάει έναν αγώνα, για να πάρει ο πολίτης την πόλη του στα χέρια του. Αγωνίστηκε στο παρελθόν για πολλά.
Τώρα αγωνίζεται για το βασικό. Σε ποιόν ανήκει ο δήμος, στους δημότες ή στους κοτζαμπάσηδες ;

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 πμ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Μαραθώνας, Ιανουάριος 2014
dynamipm@gmail.comdynamipm@gmail.com
τηλ. 22940 95748 -  κιν. 6974885399

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση τροφίμων - Υπογραφή ενάντια στο Χωροταξικό Τουρισμού

                                 Καλημέρα
Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα με τη ευκαιρία των  εορταστικών ημερών προτείνουν στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου μας να συνδράμουν τη συλλογή συσκευασμένων τροφίμων που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαραθώνα.
Η συγκέντρωση των συσκευασμένων τροφίμων θα γίνεται στο Συνεταιριστικό Παντοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Σαράφη αριθμ. 7-9. στη Νέα Μάκρη.
Οι ώρες λειτουργίας του Συνεταιριστικού Παντοπωλείου είναι :
Δευτέρα  23/12 και 30/12/2013 09:00 έως 21:00
Τρίτη     24/12 και 31/12/2013 09:00 έως 19:00
Τετάρτη 25/12 και 1/1/2014 ΚΛΕΙΣΤΑ
Πέμπτη 26/12/ και 2/1/2014 ΚΛΕΙΣΤΑ
Παρασκευή 27/12/2013 09:00 έως 21:00
Σάββατο 28/12/2013      09:00 έως 21:00
Κυριακή 29/12/2013      10:00 έως 18:00

Τα τρόφιμα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Συνεταιριστικό Παντοπωλείο.

Τέλος σας καλούμε να υπογράψετε την παράκατω  έκκληση ενάντια στο προτεινόμενο  καταστροφικό Χωροταξικό σχέδιο Τουρισμού: 

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές.

Η ΚΕΦΑΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, 
χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.


Η περίοδος της Ελληνικής Ιστορίας μεταξύ 492-479 π.Χ είναι γνωστή ως μια φάση των «Περσικών Πολέμων». Πρόκειται για μία περίοδο διαμάχης μεταξύ των πόλεων-κρατών της Ελλάδας και της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας Η αιτία των Περσικών Πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών. Τους ήταν αδύνατο να επεκταθούν προς τα Ανατολικά (προς την Ινδία), ή πέρα από την Αίγυπτο (λόγω της Λιβυκής Ερήμου) ή προς την αφιλόξενη χώρα των Σκύθων (προς τα βόρια). 
Έτσι η μόνη επιλογή τους ήταν να προχωρήσουν προς τα δυτικά προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους και η Αθήνα ήταν ο πιο αποφασιστικός τους αντίπαλος στην Ελλάδα.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ελάτε για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας στην αίθουσα Πολύτροπο Λ. Μαραθώνος 26 Α στην Νέα Μάκρη

"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ"
Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 26Α ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΤΗΛ. 22940 98500



Ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα κοσμήματα, πλεκτά, δώρα, αξεσουάρ, γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, κηραλοιφές έως και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι,αποκλειστικά από τα μέλη και τους φίλους, για την ενίσχυση του Συλλόγου, σε τιμές κρίσης που ξεκινούν από 0,50 λεπτά. 

* Ελάτε για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας 
στην αίθουσα Πολύτροπο Λ. Μαραθώνος 26 Α, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
καθημερινά από τις 17:00 έως 22:00 
και τα Σαββατοκύριακα 10:00 έως 22:00. *

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, χθες σήμερα αύριο





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 8-12-13 μια παρέα ατόμων σε κατάσταση μέθης έφτασαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης συνοδεύοντας  άνδρα που ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση που το προσωπικό τον οδήγησε στα επείγοντα. Επειδή οι υπόλοιποι περίμεναν έξω από το εξεταστήριο καπνίζοντας,`  το προσωπικό τους επισήμανε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στους χώρους του Κ. Υγείας. Τότε σε έξαλλη κατάσταση άρχισαν να απειλούν να κτυπούν και να σπάζουν. Αποτέλεσμα ένας σεκιούριτι στην μέση να δέχεται χτυπήματα από παντού και τρεις τζαμαρίες, μια πόρτα, μερικές καρέκλες σπασμένες. Οι απειλές και οι βρισιές συνεχίστηκαν για τα επόμενα τριάντα λεπτά όταν τελικά κατέφτασε η αστυνομία.
Οι δράστες μετά από όλα αυτά κατάθεσαν και μηνύσεις κατά της νοσηλεύτριας και του σεκιούριτι. Οι δράστες κρατούνται και εναντίων τους κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η Επιτροπή για την Αναβάθμιση του ΚΥΝΜ εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΚΥ για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν τις πρώτες πρωινές ώρες και την ταλαιπωρία τους μέχρι το απόγευμα της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα Ν. Μάκρης. Τελικά μετά την άμεση αντίδραση της Διοίκησης 1ης ΥΠΕ και του Σισμανογλείου αφέθηκαν ελεύθεροι. Προστέθηκε και αυτή η δοκιμασία στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της  λειτουργίας του ΚΥΝΜ και καλούμε κάθε υπεύθυνο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων του ΚΥΝΜ.

 Καλούμε τους  κατοίκους της περιοχής μας στην ημερίδα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στις 11 το πρωί
στον κινηματογράφο ΑΛΙΚΗ
(πολιτιστικό & αθλητικό Πάρκο Ν. Μάκρης 34ο χλμ Λ. Μαραθώνος),

με θέμα:
Το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, χθες σήμερα αύριο,
που διοργανώνουμε:
·       Η Επιτροπή για Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ν.Μάκρης (ΕΑΚΥΝΜ) που αναδείχτηκε από  τοπικούς Φορείς και Πολίτες του Μαραθώνα και
·       ο Δήμος Μαραθώνα.

Να προβάλλουμε την ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την πλήρη και ομαλή λειτουργία του ΚΥΝΜ.


Νέα Μάκρη 9-12-2013

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σήμερα Παρασκευή προβολή της ταινιας "ΟΝΕΙΡΑ" του Ακίρα Κουροσάβα

Καθιερώνοντας τις δραστηριότητες της Παρασκευής στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα, για σήμερα Παρασκευή 6/12/2013 ο Νικήτας επέλεξε την ταινία του ΑΚΙΡΑ ΚΟΥΡΟΣΑΒΑ "ΟΝΕΙΡΑ".


Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ.
Στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης  στη Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, 
τηλ. 22940 94688,
"ΟΝΕΙΡΑ" του Ακίρα Κουροσάβα



Ο Ακίρα Κουροσάβα είναι ένας κορυφαίος κινηματογραφιστής που όλη του τη ζωή ασχολείτο με τη ποίηση των ονείρων. Γνώριζε δε καλά ότι ο κινηματογράφος είναι κατ' εξοχήν τέχνη ονειρική. Στην ταινία "Όνειρα" δεν καταγράφει τα όνειρά του αλλά ονειρεύεται για μας, μέσα από μια σπουδαία κινηματογραφική γραφή οκτώ σπονδυλωτών ιστοριών, που καταλήγουν σε μια χαρούμενη κηδεία, χωρίς πένθιμα εμβατήρια, αλλά συνοδεία γκονγκ, μουσικής και χορού, και ένα κόσμο να χαίρετε που δίνει το στερνό αντίο στην 99άχρονη γιαγιά.



Ο Κουροσάβα γύρισε τα "Όνειρα" σε ηλικία 80 ετών,το 1990, ηλικία που τον έχει φέρει πιο κοντά στο θάνατο και εδώ έγκειται το μεγαλείο αυτού του μοναδικού δημιουργού που σκηνοθετεί με τη σκηνή αυτή το θάνατό του. Τα "Όνειρα" δεν είναι το άθροισμα των οκτώ ιστοριών, αλλά το αυτοτελές της κάθε ιστορίας, και η χαλαρή σύνδεσή της με την επόμενη, είναι ένα μέρος που κολυμπάει μέσα σε ένα σύνολο, χωρίς πλαίσια και όρους. Όλα κινούνται ονειρικά, από το Βαν Γκονγκ που ψάχνει να καταδυθεί στο μεσημεριανό φως των σταροχώραφων, έως τον πιτσιρικά που κλαίει για την καταστροφή του ροδακινόκηπου, τους νεκρούς στρατιώτες που θέλουν να ξαναπολεμήσουν για την πατρίδα, και τον εφιάλτη μιας πυρηνικής καταστροφής (εδώ ξυπνούν οι μνήμες της Χιροσίμας και του Ναγκασάκι). Τα "Όνειρα" είναι μια ταινία ενός αληθινά μοναδικού κινηματογραφιστή που μας προτρέπει να ονειρευόμαστε με τον πιο αληθινό τρόπο.
Οι κριτικοί της εποχής δεν ενθουσιάστηκαν, οι συμπατριώτες του δεν κατάλαβαν (ή δεν θέλησαν να καταλάβουν...) τι τους έλεγε στην προτελευταία του δημιουργία: υμνούσε την ανθρώπινη απλότητα, την ομορφιά και δύναμη της φύσης, τον πολιτισμό της παράδοσης, την τέχνη, την αθωότητα της παιδικής ματιάς του χθες, αλλά έστελνε και σήματα κινδύνου για την αγριότητα του αύριο.


______________________
http://syriza-marathona.blogspot.gr/